Στις Δημοτικές εκλογές του 2023 θα είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Στέλιο Αγγελούδη.
Υπήρξε μεγάλη ανοχή σχετικά με τη διαχείριση αυτής της πόλης και μια τεράστια αγανάκτηση για την εικόνα της.
Παρατημένη και βρώμικη... Σε ποιο ακριβώς σημείο διαφαίνεται ότι υπάρχει σεβασμός στον πολίτη;
Για ποιο ακριβώς λόγο είμαστε περήφανοι όταν δεχόμαστε τους τουρίστες ;
Οι πολίτες στην καθημερινότητά τους έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο το πρόβλημα του κυκλοφοριακού, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά και την ασφαλή διέλευσή τους μεταξύ δρόμων και πεζοδρομίων. Κακοτεχνίες και σπασμένα ολόγυρα, χωρίς καμία επιτήρηση, επισήμανση και επιδιόρθωση.
Η κεντρική πλατεία της πόλης μας, η Πλατεία Αριστοτέλους, η οποία δέχεται και το μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών, αντί να είναι προτεραιότητα, αντ΄ αυτού παραμένει στην άθλια εικόνα των σπασμένων πλακόστρωτων και της απίστευτης βρωμιάς!
Οσο οι γειτονιές απομακρύνονται από το κέντρο, τόσο εγκαταλείπονται. Μόνο που ανεξαιρέτως οι δημότες καταβάλλουν φόρους ώστε να μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη που απαιτούνται για να ζήσει κάποιος σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, αλλά και ακόμη περισσότερα, εφόσον υπάρχει η θέληση, η διάθεση και η ικανότητα υλοποίησης.
Οσον αφορά την ίδια την ερωτική πόλη, μοιάζει να προσβάλλεται από τους ξεχειλισμένους κάδους, κυρίως μπροστά από επιχειρήσεις εστίασης, που έχουν γίνει πλέον μόνιμο "αξιοθέατο" !
Η πόλη πρέπει να αναστηθεί, αλλά με όραμα ! Τι μοντέλο πόλης επιζητούμε και ποιος πραγματικά είναι σε θέση θα το πράξει; Χωρίς λόγια και έργα βιτρίνας, αλλά κοιτώντας τα πεπραγμένα του καθενός!
Θέλουμε όμορφη και ασφαλή πόλη για όλους, μια πόλη προσβάσιμη σε όλους! Για εμάς, τα παιδιά μας, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας και για τα ΑΜΕΑ.
Σε αυτές τις εκλογές, θα ήταν ευχής έργο να πετύχουμε την έναρξη ενός μεγάλου στόχου:
Της αναμόρφωσης της Θεσσαλονίκης !
Θα ήταν πολύ εγωϊστικό να πω ότι γνωρίζω όλα τα προβλήματα της πόλης και δεν θα βοηθούσε καθόλου στην προσπάθειά μου να συμβάλω ουσιαστικά στην αλλαγή που όλοι επιθυμούμε. Είμαι εδώ λοιπόν, να ακούσω προσεκτικά όσα ΕΣΕΙΣ θέλετε να αναδειχθούν και να αλλάξουν. Μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμά σας με τους τρόπους που προτείνονται στην ιστοσελίδα, να περιγράψετε ένα ζήτημα, να επισυνάψετε φωτογραφίες ή ακόμη και να ζητήσετε να γίνει αυτοψία όσων θα συζητήσουμε.

Θέτουμε εαυτόν προς αξιολόγηση για το έργο που υποσχόμαστε!

Σας περιμένουμε μαζί μας !

Με εκτίμηση
Νατάσα Κοσμίδου